Termeni si conditii


1. Prevederi generale
Site-ul www.heliosdental.ro, este proprietatea societatii Helios Dental SRL, cu sediul in Bucuresti, Calea Rahovei 240, Sector 5, cod postal 050911, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul  J40/2374/2020, CUI 42285230, titulara a contului nr.RO61BTRLRONCRT0541751901 deschis la Banca Transilvania, cu un capital social declarat 200 lei, reprezentata Neacsu Vasile, in calitate de Administrator, numita in continuare Helios Dental SRL.

Pentru informatiile de contact va rugam sa consultati sectiunea contact de pe site (aceasta sectiune este parte din termenii si conditiile prezente).
Relatia dintre parti este guvernata de urmatoarele acte normative:
OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor
OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii
Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor
Legea 365/2002 privind comertul electronic

2. Comanda
Cumparatorul poate efectua comenzi prin adaugarea produsului/produselor in cosul de cumparaturi urmand apoi pasii in care va selecta modalitatea de plata si va introduce datele de contact si de livrare. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi in lipsa finalizarii comenzii nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi si implicit nici rezervarea automata a produsului.
Dupa finalizare, detaliile comenzii se pot verifica atat in atasamentul mesajului de confirmare cat si in sectiunea „istoric comenzi” din contul de utilizator de pe site-ul nostru.
Prin finalizarea comenzii cumparatorul agreaza ca toate datele furnizate, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate.

3. Definitii
Vanzator – S.C. Helios Dental SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul in Calea Rahovei 240, Sector 5, cod postal 050911 Bucuresti, avand numar de ordine in Registrul Comertului J40/2374/2020, cod unic de inregistrare fiscala 42285230.

Cumparator – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Client – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre S.C. Helios Dental SRL (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre SC Helios Dental SRL si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.

Wishlist – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa isi creeze Liste cu Produse pe care doreste sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii folosindu-se de serviciul oferit de catre Vanzator de urmarire a Bunurilor si Serviciilor prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia.

4. Procesarea comenzilor
Dupa inregistrarea comenzii, veti primi prin e-mail un raspuns automat de confirmare. Comenzile primite pana in ora 14, sunt de regula procesate in aceeasi zi sau in urmatoarea zi lucratoare. Produsele sunt de regula livrate in termen de 1-2 zile lucratoare prin curieri proprii (zona livrare Bucuresti) sau prin curieri externi, in functie de optiunea utilizatorului.
Desi mai mult de 95% din produse sunt tot timpul in stoc, in mod ocazional, termenul de livrare se poate prelungi datorita volumului ridicat de munca sau conditiilor meteo.

5. Livrare
Taxa de transport este de aproximativ 25 RON la toate comenzile, indiferent de locatie (pe teritoriul Romaniei) sau compania de curierat selectata. Costul de expediere pe care cumparatorul il alege in comanda plasata de catre acesta este guvernata de pretul curent al vanzatorului care se afla pe pagina de: Cum platesc?

Livrarea se face:
in aceeasi zi, daca comanda este plasata pana in ora 14:00 si orasul de livrare este BUCURESTI
a doua zi, pentru comenzile primite pana in ora 15:00 (sau luni, daca ziua plasarii comenzii este vineri)
peste doua zile, pentru comenzile primite dupa ora 15:00
marti (sau urmatoarea zi legala lucratoare), pentru comenzile primite vineri dupa ora 15:00
Termenii de livrare indicati mai sus sunt orientativi. In functie de conditiile meteo, sarbatori nationale sau alti factori care sunt imprevizibili, acest termeni pot suferi intarzieri. Helios va intreprinde toate eforturile pentru a minimiza aceste intarzieri, acolo unde este posibil.

6. Modalitati de plata
In numerar, la livrare – cea mai des folosita metoda de plata. Platiti curierului, care va emite o chitanta.
Transfer bancar – dupa primirea comenzii veti primi numarul de cont pentru a putea efecuta plata in avans.
Card de credit – Aceasta metoda de plata este complet securizata. In momentul platii pentru asigurarea protectiei tranzactiilor, transmiterea datelor dumneavoastra confidentiale se face direct prin intermediul procesatorului de plati Mobilpay.ro. Este posibila plata in rate, fara dobanda, pana la un maxim de 12 rate in functie de cardul de credit pe care il detineti (AlphaBank, BCR, Banca Transilvania, BRD Finance, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank. Daca tranzactia este autorizata, plata este facuta imediat si produsele achizitionate vor fi expediate in aceeasi zi lucratoare pentru comenzile plasate inainte de ora 14:00 si in urmatoarea zi lucratoare pentr comenzile plasate dupa ora 14:00 in termen de 1-2 zile lucratoare.

7. Preturile si validitatea ofertei
Toate preturile includ TVA si sunt finale. Preturile sunt cele de la data comandarii produselor, indiferent de eventualele modificari ulterioare ale preturilor.
Preturile produselor sunt bazate pe preturile recomandate ale distribuitorilor exclusivi si sunt de regula cele la care pot fi achizitionate in magazine.
Pozele produselor sunt cu titlu de prezentare.

8. Discount-uri (Reduceri)
In magazinul online, acordam diferite tipuri de discount-uri. In cazul in care pentru un produs se pot aplica mai multe tipuri de discount, acestea nu se cumuleaza.
Orice cod de reducere poate fi utilizat o singura data, cu exceptia cazului in care este prevazut in mod explicit altfel. In cazul folosirii multiple in mod abuziv, vanzatorul are dreptul de a refuza folosirea codului de reducere.

9. Voucherul cadou
Pentru comanda unui Voucher nu se poate aplica discount-ul oferit de alte cupoane/vouchere.
Daca valoarea voucher-ului de reducere sau a voucher-ului cadou este mai mare decat valorea totala a comenzii, diferenta nu este platita sau transferata sub forma unui nou voucher.

10. Protectia datelor cu caracter personal
Toate datele personale pe care ni le comunicati, nu vor fi comunicate catre terte persoane fara acordul dumneavoastra prealabil si vor fi prelucrate in conformitate cu legislatia in vigoare privind protectia datelor cu caracter personal. Beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, la departamentul suport clienti prin e-mail la adresa office@heliosdental.ro, sau la telefon 0726.327.257. Puteti solicita oricand modificarea, actualizarea sau stergerea din baza de date. Datele furnizate sunt prelucrate in scopul executarii contractului si vor fi stocate de date a SC Helios Dental SRL. Prin lansarea comenzii cumparatorul este de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

11. Drepturile de autor
Toate informatiile prezentate pe www.heliosdental.ro reprezinta proprietatea SC Helios Dental SRL.; folosirea acestor informatii fara acordul SC Helios Dental SRL se pedepseste conform legilor in vigoare. In cazul in care identificati materiale care intra sub incidenta drepturilor de autor va rugam sa ne contactati la office@heliosdental.ro

12. Produsele cu regim special
Va rugam sa luati in considerare ca produsele desfacute si utilizate care nu reprezinta un defect calitativ, nu pot fi returnate din motive de sanatate. Va multumim pentru intelegere.

13. Factura de achizitie
Factura de achizitie va fi trimisa in acelasi colet de catre vanzator ce contine si produsele comandate. Deasemenea, la cerere, aceasta poate fi trimisa si prin intermediul postei electronice, in format PDF.
In conformitate cu Legea privind inregistrarea de vanzari, vanzatorul este obligat sa elibereze o chitanta pentru cumparator. De asemenea, vanzatorul trebuie sa inregistreze imediat vanzarea online cu administratorul fiscal. In cazul unor dificultati tehnice, inregistrarea trebuie sa fie facuta in termen de 48 de ore, cel tarziu.

14. Clauze finale
Consumatorului i se poate solicita sa completeze anumite formulare si/sau sa incheie anumite contracte la momentul plasarii comenzii. Procedura poate diferi, in functie de comanda. Contractele pot fi incheiate in limba romana sau in alta limba. Cumparatorul poate modifica eventualele erori materiale, inainte de plasarea comenzii. Termenii si conditiile prezente permit cumparatorului arhivarea si reproducerea acestora. Tarifele pentru comunicarea la distanta pentru plasarea comenzilor sunt tarifele normale practicate de operatorii acestor retele.
Imaginile de pe website au caracter informativ.
Acest document de acord intre parti a fost redactat in conformitate cu legislatia aplicabila pe teritoriul Romaniei.
Mentionam ca ne dorim intotdeauna o solutionare amiabila a oricaror dispute.

heliosdental.ro nu poate garanta si nu isi poate asuma raspunderea ca informatiile prezentate pe site sunt corecte, complete sau actualizate iar serviciile oferite prin acest site sunt accesibile, neintrerupte si fara erori. Preturile si stocurile sunt actualizate zilnic, insa ele pot suferi modificari. Orice comanda va fi validata telefonic, si orice neconcordanta fata de preturile si stocurile afisate pe website va fi comunicata clientului, astfel incat acesta sa valideze comanda luand la cunostinta ac aceste informatii.

Va rugam sa verificati corectitudinea specificatiilor pe site-ul producatorului produsului dorit , accesand link-ul aflat in descrierea produsului acolo unde este prezentat.
Fotografiile prezentate pe site au valoare pur informativa, nefiind contractuale.
Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila.
Toate produsele sunt insotite de factura si certificat de garantie, acolo unde este cazul.
In anumite situatii produsele pot fi returnate , cu conditia integritatii acestora (lipsa zgarieturi , crapaturi , rupturi sau orice alte defecte fizice ), a integritatii si prezentei tuturor ambalajelor, integritatii si prezentei tuturor accesoriilor , dar nu mai tarziu de 30 de zile de la data facturii.

Nu se pot returna consumabile cu ambalajul desfacut, decat in cazuri speciale.
Magazinul online heliosdental.ro isi rezerva dreptul de a percepe o taxa de utilizare sau/si procesare administrativa din valoarea produsului in cazul unui retur.
Pierderea certificatului de garantie sau a facturii duce la pierderea garantiei.
Stergerea seriei (serial number S/N) partiala sau totala de pe produse duce la pierderea garantiei.
Nu eliberam duplicate pentru certificatul de garantie.
Clientul poate ridica personal comanda de la oricare din sediile noastre, prezentate la sectiunea contact, fara nici un cost de livrare, daca mentioneaza acest lucru in comanda, prin selectarea ca metoda de transport "Helios Dental - ridicare din showroom", sau specifica acest lucru operatorului nostru la confirmarea comenzii.

Costul platii prin ramburs este inclus in costul de transport.
Daca clientul doreste plata prin Ordin de Plata, in contul nostru prezentat la sectiunea "Despre Noi", va mentiona acest lucru la plasarea comenzii (prin selectarea Plateste prin transfer bancar) ori operatorului, in momentul confirmarii comenzii.
Se va emite o factura proforma pe numele clientului, cu produsele si preturile din comanda online, care se va folosi pentru plata prin transfer bancar.
Un operator va va suna sa confirme fiecare comanda, cu aceasta ocazie fiind stabilite modalitatea de livrare, plata, etc.

Prezentele conditii sunt declarate acceptate prin utilizarea prezentului magazin online.