Articole Stiintifice

  • O noua ceramica
    O noua ceramica

    Ceramica BAOT este un produs nou pe piața din România, distribuit exclusiv de compania HELIOS DENTAL, această ceramică se remarcă prin proprietăți excepționale la un preț imbatabil. Deține o cotă de piață de 40% în Statele Unite ale Americii, fiind foarte apreciată și în Europa.

    BAOT s-a dezvoltat sănătos și are acum un atelier standard, un centru de cercetare și dezvoltare și un laborator de înaltă calitate. În calitate de întreprindere provincială de înaltă tehnologie, BAOT are oameni de știință, ingineri superiori, repatriați din străinătate. BAOT își îmbogățește continuu linia de produse, oferind nu numai cel mai bun serviciu clienților din întreaga lume, ci și ajutând clienții să creeze un spațiu valoric mai mare. În prezent, porțelanul dentar BAOT este disponibil în peste 70 de țări și regiuni, inclusiv in Romania.

    BAOT are diverse certificate globale, cum ar fi licența națională de producție, certificatul național de înregistrare a produselor, certificatele ISO 13485, CE, FDA și alte țări. În plus, compania are tehnologia de bază a prafului de porțelan, certificat de brevet de invenție și alte certificate de brevet.

    Helios Dental se implică zilnic în promovarea ceramicii BAOT către cabinetele de tehnici dentare din România. Majoritatea medicilor ce au testat deja ceramica BAOT sunt încântați de rezultatul obținut și de prețul oferit de distribuitor.

    Ce spun clienții în urma testării?

    "Am probat BAOT ceramics și apreciez foarte mult granulația fină și posibilitatea de modelaj foarte facilă, sunt încântat de posibilitatea de a lucra cu BAOT."

    "Am făcut proba ceramicii BAOT și sunt încântată de rezultat. Apreciez granulația foarte fină a ceramicii, aspectul estetic deosebit și culoarea finală."

    "Îmi place foarte mult aspectul estetic! Mă bucur că ceramica BAOT rezistă la mai multe arderi de corecție de brevet."

  • BIOTECK - lider în producția de materiale de augmentare osoasă
    BIOTECK - lider în producția de materiale de augmentare osoasă

    Compania Helios Dental este reprezentant BIOTECK exclusiv în România, oferă clienților săi o gamă largă de materiale de augmentare osoasă care sunt obținute în urma procesului patentat Bioteck: Zymo-Teck® de deantigenare enzimatică. Deantigenarea enzimatică presupune o metodă extrem de avansată de obținere a grefelor osoase și este bazată pe procese biotehnologice de ultimă generație. Procesul de deantigenare enzimatică are două avantaje majore: temperatura aplicata este de 37 grade Celsius si procesul este selectiv. Aceste proprietăți contribuie la unicitatea produselor Bioteck.

    Bioteck este lider în producția de materiale de augmentare osoasă și a dezvoltat exclusiv procesul de deantigenare Zymo-Teck.

    Spre deosebire de alte procese de deantigenare bazate pe tratamente la temperaturi ridicate, ori folosind diverși solvenți chimici, Zymo-Teck utilizează enzime, proteine naturale capabile să îndepărteze cu precizie și selectiv diverse substanțe nedorite făcând astfel țesuturile biocompatibile și lipsite de reziduuri. De asemenea, Zymo-Teck prezervă moleculele utile, precum colagenul în structura sa naturală și datorită faptului că funcționează la temperaturi controlate nu modifică caracteristicile structurale ale țesuturilor.

    Bioteck are o mulțime de studii și articole științifice publicate, toate fiind colectate pe pagina web a Academiei Bioteck.

    Bioteck Academy este comunitatea inovatoare care promovează circulația și diseminarea cunoștințelor despre medicina regenerativă aplicată la stomatologie, chirurgie maxilo-facială, ortopedie și neurochirurgie. (Bioteck S.p.A., 2020)

    Bioteck Academy - case studies: https://www.bioteckacademy.com/en/case-studies/

  • SCAUN STOMATOLOGIC - PERFORMANȚĂ & CONFORT
    SCAUN STOMATOLOGIC - PERFORMANȚĂ & CONFORT

    Unitul stomatologic face parte din dotarea minimă necesară unui cabinet dentar şi reprezintă un element esenţial pentru activitatea stomatologică, oferind confort pacientului. Baza scaunului trebuie să coboare până la 40-50 cm de sol. Nasul pacientului se va plasa deasupra planului orizontal de la nivelul genunchilor pentru ca sângele să nu se acumuleze la nivelul extremităţii cefalice.

    Caracteristici importante:

    1 - Spătarul scaunului trebuie fie subţire, să se încline până la 180°, să nu aibă un design curbat pentru a nu produce tensiune şi durere musculară în zona umerilor prin deplasarea capului pacientului spre lateral. Baza scaunului trebuie să confere acestuia stabilitate şi să permită mişcări libere ale picioarelor medicului şi asistentei.

    2 - Tetiera trebuie să menţină o poziţie simetrică a capului, iar privirea medicului să cadă perpendicular pe câmpul operator de la o distanţă potrivită de 25-30 cm. Mişcările capului pacientului vor fi de tip: extensie (în spate), flexie (în faţă), rotaţie (dreapta, stânga).

    3 -Forma scaunului va trebui să îndeplinească o serie de cerinţe cum ar fi: înclinarea spătarului între 90-180°, înclinarea şezutului până la 10°, timpul de deplasare între vertical-orizontală de maxim 20 secunde, deplasarea simultană a spătarului şi a şezutului, iar cotierele să poată fi ajustate pe înălţime.

    4 -Lampa unitului trebuie să permită să fie manevrată pe o înălţime între 150-200 cm, iar pe vertical între 70 cm în faţa punctului de referinţă al scaunului (în faţa pacientului) şi120 cm în spatele punctului de refetinţă. Lumina lămpii să fie poziţionată paralel cu linia de vedere sau la o incidenţa maximă de 15° astfel încât să se evite producerea umbrelor.

    Unitul dentar reprezintă un ansamblu complex ce conţine atât fotoliul pacientului, cât şi o serie de alte componente:

    - Sistem de dezinsecţie şi curăţare a instalaţiilor interne

    - Sistem dublu de igienizare şi purificare a apei

    - Chiuvetă mobilă

    - Măsuţă asistentă reglabilă cu panou de comenzi digital

    - Reglarea presiunii apei se poate face separat pentru fiecare terminal

    - Sistem dublu de aspiraţie cu aspirator normal şi aspirator chirurgical (capacitate de aspiraţie sporită aprox 0.5 L în 2-3 secunde)

    - Pedală multifuncţională pentru comandă asupra instrumentelor de mână cât şi asupra ajustării fotoliului şi aprinderii lămpii.

    - Braţ monitor (pentru camera intraorală sau alte gadget-uri)

    - Braţ unit multi-articulat cu comenzi de blocare – pneumatic

    - 2 terminale turbină - Scaun medic şi asistentă

    - 1 terminal micromotor - Sistem de încălzire a apei

    - 1 terminal detartraj - Tapiţerie din piele naturală

    - 2 terminale spray aer/apă

    Pregatirea spațiului pentru montarea unitului dentar:

    Înainte de a pune gresia sau parchetul, nu uitați de aspectele care influențează buna funcționare a unui unit dentar: apa, aer comprimat, curent, canalizare, țeava de vacuum și comanda pompă. Dimensiunile recomandate pentru acestea sunt după cum urmează:

    Apă

    - țeavă de cupru sau una de PVC, prevăzută cu un robinet cu filet interior de ½;

    Aer

    - furtun pneumatic de 6×8 (6 - interior, iar 8 - exterior) care să reziste la o presiune de 20 bari;

    Curent

    - cablu de curent de 2.5 cu împământare;

    Canalizare

    - cablu de curent de 2.5 cu împământare;

    Țeavă de vacuum

    - din PVC (diametrul - 32) face legătura între pompa de vacuum și unit;

    Comanda pompa

    - cablu de curent cu 2 fire care să facă legatura între unit și pompa de vacuum.

    La găsești unitul dentar Roson N1 în două variente: versiunea de masă (furtunele pe jos) și versiunea pivotanta (furtunele pe sus) disponibile în 16 culori.

    Paletă de culori disponibilă

    Află mai multe despre uniturile disponibile pe www.heliosdental.ro